Glastuinbouw

Uitstekende controle over uw installatie én realiseer extra inkomsten met uw energiesysteem

Creëer maximaal rendement met het Energie Management Systeem van Energy Pool

Asset management

  • Managen van uw complete energiesysteem
  • Real time inzicht d.m.v. dashboards

Asset optimalisatie

  • Door machine learning en AI energie optimaal inzetten
  • Een rendabel systeem realiseren

Flexibiliteit en markttoegang

  • Toegang tot flexibiliteitmarkten met flexibel inzetbare assets
  • Waarde creatie door batterij opslag
Samenwerking Energy Pool

De energiepartner voor u als ondernemer

In de glastuinbouw staan efficiëntie en innovatie centraal. Wij begrijpen de complexiteit van uw energiebehoeften: verduurzamingsopgave, uitbreiding van installaties, wisselend verbruik in seizoenen en fluctuerende energiekosten. De omvang van de techniek in bedrijven wordt groter en de sturing daarvan uitdagender. Onze Energie Management oplossingen zijn speciaal ontworpen om van die uitdagingen kansen te maken! Zo helpen wij ondernemers hun duurzaamheid doelstellingen te realiseren.

Onze oplossingen

Onze expertise tilt energiebeheer naar een hoger niveau. Wij richten ons op slim energiebeheer, optimalisatie van assets en het benutten van flexibiliteit – ieder onderdeel specifiek op uw behoeften afgestemd.

Glastuinbouw belichting

SMART ENERGY MANAGEMENT

Ons geavanceerde Energy Management System (EMS) biedt real-time inzichten over uw energiesysteem. Door slimme voorspellingen en optimalisatie wordt energie-efficiëntie verhoogd en kosten verminderd.

WKK installatie glastuinbouw

ASSET OPTIMALISATIE

Door de juiste balans tussen productie, opslag en consumptie te vinden, zorgen wij voor maximale benutting van energie assets zoals zonnepanelen met batterijopslag. Hierdoor verbetert de rentabiliteit en duurzaamheid van uw bedrijfsvoering.

PV Panelen energiemanagement

FLEXIBILITEIT

Haal maximaal rendement met toegang tot meerdere markten, inclusief spot-, day-ahead-, onbalans-, aFRR-, mFRR- en congestie. Als erkende BRP & BSP, zorgen wij ervoor dat uw energie flexibiliteit optimaal benut wordt.

250 flex experts

7.000 locaties

Opgericht in 2009, actief in 18 landen

“Door de samenwerking met Energy Pool is de veiligheid bovenal gewaarborgd. Daarnaast maken zij het mogelijk om commercieel gewin uit de energiemarkt te halen.”

Coen Haakman | Operationeel Directeur, Mopabloem

Mopabloem

Mopabloem staat voor broeierij 2.0. Zo broeien en groeien ze 100 miljoen tulpen per jaar. Daarnaast verpakken ze op jaarbasis ook nog eens 150 miljoen tulpen van andere telers. Kortom: een ontzettend complex energiesysteem. Wij spraken Coen Haakman, operationeel directeur bij Mopabloem, over de samenwerking met Energy Pool.

Dogterom

Dogterom Flowers, een modern land- en tuinbouwbedrijf, werkt hard aan een 100% CO2-neutrale tulpenproductie. Met een teeltoppervlakte van 180 hectare voor akkerbouwgewassen en 100 hectare voor tulpen, zet het bedrijf grote stappen in duurzaamheid. We spraken directeur Jacob Jan Dogterom over de samenwerking met Energy Pool.

Kennis maken met Energy Pool

Op een missie om wereldwijd de energietransitie op een betrouwbare en betaalbare manier te realiseren De energietransitie in Nederland heeft een ingrijpende impact op onder andere het bedrijfsleven. Door de verschuiving van fossiele brandstoffen naar duurzame...

Genereer extra inkomsten met noodvermogen

Slim omgaan met de eigen elektriciteitsvraag en -aanbod Een te laag aanbod op het elektriciteitsnet op het ene moment, een te hoog aanbod op het andere moment. Het verschil tussen elektriciteitsproductie en de vraag naar elektriciteit is met regelmaat te groot. Dit...

Our EMS has been chosen to optimize Mopabloem’s energy system

Energy Pool Netherlands and our Business Partner Eval/Grid Services received the confirmation to deliver our Energy Management System (EMS) to Mopabloem – a state of the art tulip grower located in Rijsenhout in the Dutch province of North Holland. Mopabloem produces,...

Business partnership between EVAL/Grid Services and Energy Pool Netherlands

In January 2023, Energy Pool Netherlands and EVAL/Grid Services have entered into a Business Partnership to deliver full solutions to optimize complex energy systems of horticulture / greenhouses. Horticulture set-ups are typically prosumers, who produce a large share...

Veel gestelde vragen

Wat doen jullie aan duurzame energie?

Wij optimaliseren de integratie van hernieuwbare energiebronnen zoals zonne- en windenergie in een energiesysteem. Daarmee vermindert de CO2-uitstoot en ondersteunen wij de overstap naar duurzame energie door efficiënt beheer van productie, consumptie en opslag.

Hoe snel kan ik de resultaten zien van mijn EMS?

Resultaten van het Energy Management System (EMS) kunnen variëren. Veel klanten zien, dankzij real-time optimalisatie en monitoring, binnen enkele maanden verbeteringen in energie-efficiëntie en kostenbesparing.

Hoe kan Energy Pool mij helpen om mijn energiekosten te verlagen?

Allereerst door inzicht te creëren in de huidige energiestromen. Dit maakt optimalisatie van energieverbruik en -productie mogelijk. Daarnaast bieden wij toegang tot meerdere energiemarkten voor extra inkomsten.

Op welke manier helpt toegang tot verschillende energiemarkten mijn bedrijf?

Toegang tot verschillende energiemarkten stelt uw bedrijf in staat om kosten te verlagen door te handelen op optimale momenten en extra inkomsten te genereren met flexibiliteit van uw energieverbruik.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn bedrijf voldoet aan toekomstige duurzaamheidseisen?

Energy Pool helpt bij het voldoen aan duurzaamheidseisen door het implementeren van slimme Energie Management oplossingen die de integratie van hernieuwbare energiebronnen bevorderen, de efficiëntie verhogen, en de CO2-uitstoot verminderen.

Edith Post

Maximale grip op uw energiekosten.​

M: +31 (0) 6 2111 1104

edith.post@energy-pool.eu

 

Neem direct contact op

Energy Pool Nederland B.V.

John M. Keynesplein 12-46
1066 EP, Amsterdam
The Netherlands
KvK nummer: : 63415968

 

VRAGEN? WIJ HELPEN U GRAAG