Een betrouwbaar en optimaal energiesysteem

 

Energy Pool is een onafhankelijke internationale speler op het gebied van flexibiliteit en het betrouwbaar beheren van complexe energiesystemen van energie-intensieve ondernemingen. We bieden diensten en geavanceerde softwareoplossingen voor het beheer en de optimalisatie van complexe energiesystemen.

We zijn sinds 2009 een van de pioniers op de Franse elektriciteitsflexibiliteitsmarkt en heeft inmiddels meer dan 300 medewerkers verspreid over 18 landen. We zijn sinds 2018 actief in Nederland en hebben in 2022 een kantoor geopend in Amsterdam. Daarnaast zijn we sinds 2015 ook aanwezig op de Japanse en Turkse markt en leiden we de ontwikkelingen in een tiental landen zoals Duitsland, Maleisië, Saoedi-Arabië, en Thailand. Vandaag de dag zijn we marktleider op het gebied van “flex” zowel in Japan en Frankrijk.

Wij willen samen met onze klanten en staten een sleutelrol spelen om tegen 2050 koolstofneutraliteit te bereiken. De ontwikkeling van onze bedrijfssector is de afgelopen twee jaar versneld, aangemoedigd door de Europese Unie en de vaststelling van ambitieuze doelstellingen om de flexibiliteit van het elektriciteitsverbruik te vergroten en de energie-efficiëntie te verbeteren.

Wij beoordelen uw huidige energieopzet

Op basis van uw huidige energiesysteem worden de mogelijkheden voor u in kaart gebracht.

Ontvang een Haalbaarheidsstudie

Wij berekenen de potentiële capaciteit van uw aansluiting en hoe deze optimaal kan worden benut.

configureren van uw energiesysteem

Wij configureren al uw beschikbare assets in ons EMS- en PMS-systeem.

uw energiesysteem is online

U behaalt 24/7 de beste prijzen op de markt en draagt bij aan een vermindering van CO2-uitstoot.

Over ons bedrijfsfilm

“Door de samenwerking met Energy Pool is de veiligheid bovenal gewaarborgd. Daarnaast maken zij het mogelijk om commercieel gewin uit de energiemarkt te halen.”

Coen Haakman

Operationeel Directeur, Mopabloem